Vissa dagar fram till 20 februari har kommuninvånare och även andra berörda möjlighet att träffa tjänstemän från kommunen på biblioteket för att få information om Håbo kommuns nya översiktsplan.
Närmare information om tider, om teman, finns på kommunens hemsida.
Den nya planen ersätter de två tidigare, uppdelade på Bålsta tätort och resten av kommunen.
Ett samrådsmöte har hållits i Bålsta, med god uppslutning, och ytterligare en i Skokloster. Möjlighet att lämna in synpunkter finns februari ut.
Marie Pettersson är samhällsplanerare. Hon jobbar med planen tillsammans med andra, bland annat planarkitekten Sarah Olsson och plan- och utvecklingschefen Isabell Lundberg som båda är på plats på biblioteket när temat är bostäder.
Vilka frågor är vanligast?
– Vi har försökt få en samlad bild men det är svårt. Vi får väldigt mycket olika frågor, säger Marie Pettersson.
Kartan över de olika zonområdena intresserar många. De vill se vad som ska hända med den zon som de själva bor i. Det finns flera förändringsområden i Bålsta, det vill säga områden där markanvändningen kommer ändras från natur till bostäder.
– Översiktsplanen utgår ju från den vision för kommunen som politikerna har antagit och den är väldigt långsiktig, påpekar Isabell Lundberg.
Är det stora skillnader mellan den gamla översiktsplanen och den här?
– Nej, den är från 2010 och hyfsat lik den här. Planen för hela kommunen är äldre och behövde revideras så vi bestämde att slå ihop de båda. De stora dragen är desamma. Planen ska vara ett verktyg för att nå visionerna, säger hon.
Denna vecka är temat bostäder, och planen utgår ifrån visionens stadsbildningstanke.
– Vi fokuserar på Bålsta, de centrala delarna. Bålsta centrum är en stor del av det på grund av hållbarhetstänket, säger Marie Pettersson.
De får in del synpunkter och frågor. Besökarna vill veta hur de tänkt sig i vissa områden mer i detalj.
Får ni mycket kritik?
– Nej, inte på översiktsplanen men en del passar på att föra fram kritik i andra saker, säger Isabell Lundberg.
Marie Pettersson framhåller att muntliga synpunkter inte kommer att tas med i planarbetet utan det måste komma in skriftligt.