Ännu fler villor drabbade av inbrott

Flera villor i Bålsta drabbades av inbrott under måndagsförmiddagen.

Inbrottstjuvarna tar sig in i villorna genom att lyfta ut hela fönster, med karmar.

Inbrottstjuvarna tar sig in i villorna genom att lyfta ut hela fönster, med karmar.

Foto: Anders Wiklund/TT

Brott & Straff2019-10-01 11:50

Det är bara två veckor sedan som flera villor i Bålsta utsattes för inbrott och på måndagen var det dags igen.

De nya inbrotten har skett på ett liknade vis som vid det förra tillfället, hela fönster har lyfts ut, och polisen tror därför att det kan handla om samma gärningsmän.

– Vi vet sedan tidigare att inbrotten ökar i november, under den mörkare årstiden. Men de här inbrotten har skett på dagtid, säger Jonas Rickeborn vid polisen i Enköping/Håbo.

Inbrotten har skett i tre villor i Västerdalen och Fånäs. En husägare lämnade sin bostad på Lovägen vid åttatiden på morgonen. När en städfirma kom till huset vid tiotiden upptäckte de inbrottet. Tjuvarna hade tagit sig in genom att lyfta ut en fönsterkassett till badrummet, med karm och glasruta. Det är oklart vad som stulits.

Någon gång mellan halv sju på morgonen och halv ett på dagen gjordes inbrott i en villa på Allévägen. Även där hade ett helt fönster lyfts ut, till ett sovrum. Bland annat har lådor i badrummet genomsökts.

En villa på Björnvägen fick besök av inbrottstjuvar någon gång mellan klockan sju och tolv på måndagsförmiddagen. Även här har en glasruta plockats bort, den här gången ur en altandörr och tjuvarna har tagit sig in i ett sovrum. 

Samtliga drabbade villor var på måndagen avspärrade för teknisk undersökning.

Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i de aktuella områdena.

– Om någon sett något, ett fordon eller personer som kan ha med händelserna att göra, vill vi att de kontaktar oss, säger Jonas Rickeborn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!