Missnöjda matgäster i Tallgården

"Tråkig mat som blir slafsigt serverad" säger en av de boende till Enköpings-Posten.

Monica Wessberg och Anne-Marie Ceveman bor på Tallgården i Grillby och har starka synpunkter på maten som serveras.

Monica Wessberg och Anne-Marie Ceveman bor på Tallgården i Grillby och har starka synpunkter på maten som serveras.

Foto: Lotta Lille

Grillby2020-08-12 18:54

Monica Wessberg och Anne-Marie Ceveman är inte överens om allt när det gäller maten som serveras de boende på Tallgårdens äldreboende i Grillby, men att den borde bli mera välsmakande är de eniga om.

– Tyvärr är maten tråkig och ofta slafsigt serverad, så ska det inte vara. Snyggt upplagd och god, så vill jag ha maten, säger Monica Wessberg. 

– Maten ska vara en höjdpunkt på dagen, då vill man inte ha fyra frimärksstora köttbitar i köttgrytan, en fiskstjärt i fiskgratängen eller ett bränt översta lager i kålpuddingen, säger Anne-Marie Ceveman.

Två andra boende ansluter och håller med om att det kan vara lite ojämn kvalitet på maten, men tycker också att det mesta är bra.

Några äldreboenden har egna tillagningskök, andra, som Tallgården, får middagsmaten varm i kantiner från kommunens enhet Måltidsservice kök på Westerlundska gymnasiet. Ett rapportsystem finns med lappar som går tillbaka till köket och gör att såväl boende som personal direkt kan lämna klagomål eller beröm.

– Det är tråkigt att flera är missnöjda med maten. Om kött kan jag säga att olika storlekar på köttbitar går att beställa och kockarna ska vara uppmärksamma när de öser upp så att alla avdelningar får rätt mängd kött, säger Petra Björklund, biträdande kostchef.

Enligt resultatenhetschefen på Tallgården, Camilla Johansson Elterman, är klagomål på maten inte så vanliga:

– Generellt tycker jag att maten har blivit bättre de senaste månaderna, men självklart tar vi till oss synpunkter, säger Camilla Johansson Elterman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!