Läskiga zombier i Grillbyskogen

I skogens mörker väntar zombier som vill ta dina liv. De läskiga förutsättningarna avskräckte inte Grillbys unga.

Skrämmande sminkade zombies har Sofia Nahlbom och Elinn Hultén blivit.

Skrämmande sminkade zombies har Sofia Nahlbom och Elinn Hultén blivit.

Foto: Anders Jagemo

Grillby2019-11-10 12:00

Vädret på lördagskvällen var perfekt för den som ville gå en promenad med zombier. Ösregn och mörker gav den rätta kulissen till det skrämmande skådespelet i skogen vid Skogsvallen och Nordiahallen.

Nästan alla zombier hade ställt sig på sina poster runt det nedsläckta elljusspåret. Ett par eftersläntrare, Sofia Nahlbom och Elinn Hultén, var vänliga nog att ställa upp och visa sina läskigt sminkade nunor för tidningens utsände.

Barn, ungdomar och vuxna började samlas vid starten. Diana Lagerberg var en av dem som försåg deltagarna med sina liv. Liven var två till antalet och bestod av band som man bar i midjehöjd. Zombierna ute i mörkret försökte ta ens liv genom att rycka av banden. Det är andra året IK Nordia arrangerar ett zombierun.

– Förra året var det 200 stycken. Jag gick själv förra året. När motorsågen startade bara sprang jag, berättade Diana Lagerberg som tyckte att det kändes lagom läskigt att jobba med det hela i stället för att bege sig ut bland zombierna.

De som vågade anta utmaningen släpptes i väg med några minuters mellanrum. Egna ficklampor eller pannlampor var enda ljuskällorna i mörkret.

Deltagarna fick välja mellan att gå eller springa ensam eller i grupp. För barn under tolv år var det obligatoriskt att ha med sig en vuxen i sällskap.

För den som upptäckte att det var för läskigt fanns en nödhjälp. Man kunde blinka med ficklampan och därmed gå ostörd i skogen. Med blinkande ljus håller sig nämligen alla zombier borta.

Nicoletta Imgmatowisz, Amanda Wrådhe och Neve Wester är spända innan de ska ge sig ut i mörkret bland alla zombies.
Nicoletta Imgmatowisz, Amanda Wrådhe och Neve Wester är spända innan de ska ge sig ut i mörkret bland alla zombies.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!