Fredrik Haag och kommunen har nått en förlikning

Efter ett och ett halvt år är väntan över för Fredrik Haag. Han har ett förlikningsavtal med Enköpings kommun som säger att de ska ersätta honom sedan ett träd föll på hans husvagn. Men han fick vänta på pengarna in i det sista.

Fredrik Haags husvagn skadades när ett av kommunens träd föll.

Fredrik Haags husvagn skadades när ett av kommunens träd föll.

Foto: privat

Grillby2024-10-05 05:00

Nyheten i korthet

  • Fredrik Haag och Enköpings kommun har nått en förlikning angående en skadad husvagn, som blev träffad av ett träd från kommunens mark.
  • Kommunen har gått med på att ersätta Fredrik Haag med 45 000 kronor för skadorna, även om han initialt begärde mer.
  • Även om pengarna nu har betalats ut, uttrycker Haag missnöje med processen.
undefined
Fredrik Haag känner sig trött på det segdragna ärendet. Nu är det äntligen över.
undefined
Fredrik Haags husvagn skadades när ett av kommunens träd föll.

Det som skulle bli en praktisk vinterförvaring av husvagnen på tomten hos föräldrarna i Grillby, blev en långdragen process med Enköpings kommun. När en ask som stod på kommunens mark föll och skadade Fredrik Haags husvagn, så startade en process som har hållit på i ett och ett halvt år. EP har berättat om historien tidigare.

– Det har varit väldigt jobbigt. Jag har lagt så mycket tid och energi på det här och haft sån ångest över detta, säger Fredrik Haag som nu kan se vägs ände.

Enköpings kommun och Fredrik har ett förlikningsavtal som säger att kommunen ska ersätta honom med 45 000 kronor för de skador som det fallna trädet orsakade. Han begärde mer eftersom han anser att det kommer att kosta honom mer, men kommunen stannade vid 45 000 och det accepterade Fredrik Haag.

– Det täcker nog inte precis allt det har kostat mig att ordna upp det här, men det är inte summan som är den stora förlusten, utan det är allt tid jag har lagt på detta, säger en märkbart trött Fredrik Haag.

Olika handläggare på kommun och försäkringsbolag har tröskat igenom ärendet som har dragit ut på tiden. Men än är det inte helt löst, anser Fredrik.

– Jag har fortfarande inte pengarna på mitt konto trots att det har gått 15 dagar sedan avtalet skrevs på, säger han till EP.

– Jag tycker de borde betalat ut pengarna direkt. Jag är kluven till om jag ska gå vidare i ärendet igen och dra ytterligare en process för att pengarna är försenade. Eller om jag ska lämna detta bakom mig nu och gå vidare. Men jag är otroligt missnöjd med skötseln överlag av det här.

Kommunens svar till Fredrik om varför det har dröjt med betalningen, är att det kan vara svårt att få iväg betalningar med kortare tid än det här har tagit, eftersom det är många rutiner som först måste gås igenom.

Och medan EP pratar med Fredrik Haag så löser sig sista knuten.

– Nu trillade pengarna in på mitt konto, säger Fredrik Haag.

Vad ska du göra nu?

– Nu kom ju pengarna in i sista sekunden så nu går jag inte vidare med detta.

Har ni varit ute med er nya husvagn så att du kan lägga detta bakom dig?

– Ja vi var ute fyra veckor i somras och har planerat in semester även nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!