Ny butikssatsning – ägarna tror på samverkan med kunder

En obemannad butik har sett nygammalt ljus och öppnat i ny regi. "Vi har nära kontakt med kunderna och därför kommer vi lyckas", säger Aki Nicolaides.

Obemannad butik i Bredsand.

Obemannad butik i Bredsand.

Foto: 24Food Bredsand

Företagande2024-03-22 05:00

Det fanns tre obemannade Lifvsbutiker i Enköping. Sen gick ägaren Storekey ifjol i konkurs när ingen nappade på att bli franchisetagare till butikerna.

Den tidigare Lifvslokalen i Bredsand har stått kvar på plats. Men nu har den åter öppnat och har hyllorna fulla med varor.

– Den är obemannad men har dagligen en lokal vaktmästare som fyller på och städar, säger Aki Nicolaides, som tillsammans med sin fru Camilla Nicolaides driver butiken som franchisetagare till 24Food.

Alla över 15 år som laddar ned deras app och registrerar sig med bank-id kommer kunna handla i butiken dygnet runt.

Varför vågar ni satsa när den tidigare butiken inte lyckades?

– Den är så efterlängtad den här butiken av de som bor i Bredsand. Vi har varit väldigt kommunikativa med de som bor runt i kring via lokala grupper och samtal. Nu vet vi vad de har för önskemål och vill fortsätta ha en nära kontakt. Vi hoppas på ett jämnt flöde året om och räknar med bärighet och vinst.

Tankar kring svinnvaror finns, och därför kommer de ta in färskvaror i lagom mängd så de hinner ta slut, och inte blir över.

– Med mycket friluftsaktiviteter här i Bredsand både vinter och sommar satsar vi såklart på mycket drickor, glass och halvfabrikat. Men vi har som önskemål från fast boende runt omkring att det även ska finnas mera mat.

Drömmar?

– Jag hoppas på samarbete med ett bageri i Enköping som vill leverera färskt bröd på lördagsmorgnar. Det vore fint, säger Aki Nicolaides, som tillsammans med sin fru till vardags driver städbolag.

undefined
Butiken satsar på dialog med boende runt omkring, för att kunna erbjuda rätt produkter i butiken.
undefined
Obemannad butik i Bredsand.
24Food

24Food är en ny butikskedja med helt obemannade butiker. 

I Sverige finns i dagsläget drygt 30 stycken 24Foodbutiker.

24Food Bredsand är den första i Enköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!