Resterande bidrag betalas inte ut

Socialnämnden ger inte mer bidrag till Föreningen Fjärdhundrabor för integration.

Föreningen Fjärdhundrabor för integration har erbjudit  boende och aktiviteter till ensamkommande över 18 år under asylprocessen, för att de som studerar på gymnasiet ska kunna plugga klart.

Föreningen Fjärdhundrabor för integration har erbjudit boende och aktiviteter till ensamkommande över 18 år under asylprocessen, för att de som studerar på gymnasiet ska kunna plugga klart.

Foto: Tomas Oneborg/TT

Fjärdhundra2019-10-08 16:30

Föreningen Fjärdhundrabor för integration får inte det resterande verksamhetsbidraget för 2019, det beslutade socialnämnden vid sitt senaste sammanträde.

Föreningen fick verksamhetsbidrag beviljat fram till den sista september i år för den verksamhets de bedriver för ensamkommande ungdomar som ska studera klart på gymnasiet.

Då föreningen aviserat att man planerat att avveckla verksamheten beslutade socialnämnden att resterande bidrag för perioden oktober-december, 206 000 kronor, skulle betalas ut när föreningen lämnat in en avvecklingsplan.

Någon godkänd avvecklingsplan för verksamheten har dock inte lämnats in och nämndens bedömning är att resterande bidrag därför inte ska betalas ut till föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!