Cindy satsar på husmanskost

Johnnys bar, Bar 55, Pauza.... kärt barn har många namn och nu har restaurangen vid väg 55 i Enköpings-Näs fått ännu ett – Gula Huset.

Kocken. "Jag tycker om att ha en ledarposition så det är lite av en dröm att starta eget" säger Cindy Jensen som kommer att sköta det mesta av verksamheten själv.

Kocken. "Jag tycker om att ha en ledarposition så det är lite av en dröm att starta eget" säger Cindy Jensen som kommer att sköta det mesta av verksamheten själv.

Foto: Maria Hedenlund

Enköpings-Näs2017-09-24 12:00

– Jag ville att det skulle heta Cindys Dinner, men det namnet hade redan Europaskydd. Gula villan var också upptaget så då blev det Gula Huset, säger Cindy Jensen som öppnar frukost och lunchrestaurang i huset vid riksväg 55 där det funnits vägkrog sedan 60-talet.

Hon är uppvuxen med föräldrar som jobbar inom restaurangbranschen, är utbildad kock och har jobbat i krogvärlden sedan tonåren. Men det är första gången hon satsar på en egen restaurang, vilket hon nu gör med en lätt skräckblandad förtjusning.

– Men det har väl alltid varit lite av en dröm. Jag är driven och tycker om att ha en ledarposition och att kunna lägga upp arbetet som jag vill, säger Cindy.

Det gula huset vid väg 55 hade Cindy och hennes fru Anna-Karin Thor haft ögonen på ett tag då det varit till salu. Men att köpa fastigheten kändes lite för stort och när den plötsligt lades ut för uthyrning var de inte sena med att nappa. Det blev en snabb flytt från lägenheten i Västerås där de bara bott några månader.

– Vi tittade på huset den 13:e augusti, den 27:e flyttade vi in ler Anna-Karin som jobbar inom vården men kommer att hjälpa till med restaurangen när hon har tid.

Restaurangen har tidigare varit stängd i omgångar vilket kanske inte är till fördel när man tar över en verksamhet.

– Det kan vara en tuff roll att ändra ett dåligt rykte. Man får lägga ner sin själ i det och jobba 24-7. Men jag tror det är en stor fördel att vi bor här i fastigheten, vi kan hålla nere lokal och personalkostnader säger Cindy som räknar med att till största del sköta verksamheten själv, med viss hjälp av Anna-Karin och sin mamma. På sikt vill hon även anställa en person.

Fokus blir frukost och lunch, husmanskost och hembakat. Det passerar 6 000 bilar på vägen varje dag och det är kunder som Cindy vill komma åt, framför allt yrkestrafiken.

– Det här är ett guldläge, med parkeringen bredvid. Jag vill också att folk ska känna det som om de kommer hem till mej och äter, säger Cindy som nu jobbar med att göra lokalen mer personlig.

I början av oktober hoppas de att Gula huset kan öppna. Visst är det lite oroligt, nattsömnen har inte varit den bästa de senaste veckorna.

– Men det här är världens chans, den kan jag inte tacka nej till, säger Cindy med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om