I samband med att riksväg 70 byggdes om så gjordes omfattande arkeologiska undersökningar norr om Enköping.
Utgrävningsarbetet började redan under 2014 med en förstudie, då bland annat ett tiotal skelett på träffades. Men det skulle komma mera.
Två år senare, när arbetet kommit i gång på allvar, hittade fältarbetarna från Statens historiska museer en över tusen år gammal offerplats och en begravningsplats från 1200-talet.
– Det här är ett område av Enköpings kommun som är väldigt lite exploaterat, därför har det gjorts väldigt få arkeologiska utgrävningar här. De undersökningar vi gjort ger en ökad kunskap om hur den här delen av länet såg ut för länge sedan, sa projektledaren Louise Evanni i ett reportage ute vid utgrävningsplatsen.
Men någon rapport är ännu inte klar.
Fynden var många och svåra att analysera.
"174 skelett med komplicerade stratigrafiska relationer, har visat sig mycket tidskrävande att sammanställa", skriver projektledaren i en ansökan till länsstyrelsen i Uppsala län om mer pengar för att slutföra projektet.
Mer från den nu godkända ansökan om 133 200 kronor för att slutföra rapporten:
"Vi hade svårt att ana omfattningen av den unika platsen".
När tidningen kontaktar arkeologen Louise Evanni idag är hon förväntansfull men fåordig.
Har ni mer spännande saker att berätta från Frösthult?
– Jag skulle vilja återkomma när alla analyser är klara. Vi sitter med den sista fasen i uppdraget. Vår förhoppning är att det blir avslutat under våren, säger hon.