Svalt intresse för livsstilsboende

Den första september tog kommunen över fastigheten på Regalskeppsvägen där vårdföretaget Attendo drev ett livsstilsboende.

Nu hyr kommunen fastigheten på Regalskeppsvägen och hit flyttar Rosengårdens demensboende och Malins omvårdnadsboende. Attendo som  drev ett livsstilsboende i byggnaden har bara hemtjänst här nu.

Nu hyr kommunen fastigheten på Regalskeppsvägen och hit flyttar Rosengårdens demensboende och Malins omvårdnadsboende. Attendo som drev ett livsstilsboende i byggnaden har bara hemtjänst här nu.

Foto: Maria Hedenlund

Enköpings kommun2019-10-12 15:00

Regalskeppsvägen byggdes av Attendo med avsikt att bli ett äldreboende med inriktning mot utevistelse och trädgård. 

– Vi hyrde ut lägenheter till personer med beviljad hemtjänst. Men verksamheten fick inte den inflyttningstakt av den målgruppen vi hade planerat för, säger Rebecca Frylmark-Berg, regionchef vid Attendo.

Då intresset för boendet var lågt beslutade Attendo att hyra ut fastigheten till kommunen. De boende hyr nu av kommunen och väljer själva vilken hemtjänstutförare de vill ha.

Vid Regalskeppsvägen finns sex enheter med totalt 54 platser. Hit flyttar kommunen demensboendet vid Rosengården samt omsorgsboendet Malin i Romberga, som enligt beslut i vård- och omsorgsnämnden ska läggas ned av besparingsskäl.

Ett möte hölls i förra veckan med boende och anhöriga för att informera om de förändringar som har skett och som kommer att ske.

– Det är inte lätt att förstå alla förändringar och därför höll vi och Attendo ett gemensamt möte. Det fanns en del funderingar och oro kring hur kommunens verksamhet kommer att påverka de boendes tillgång till exempelvis trädgården, säger Maria Palm, chef för äldreomsorgen vid Enköpings kommun.

En dialog finns mellan Attendo och kommunen och enligt Maria Palm kommer de som tidigare hyrt av Attendo ha möjlighet att delta i de aktiviteter som kommunen arrangerar. Några av Attendos tidigare kunder har anmält intresse för att flytta till kommunens boende vid Åkersbergsvägen. Det är dock ett omvårdnadsboende som kräver ett biståndsbeslut.

Ett informationsmöte har hållits för boende och anhöriga vid Regalskeppsvägen i Bredsand.
Ett informationsmöte har hållits för boende och anhöriga vid Regalskeppsvägen i Bredsand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!