Inne i lokalen pågick arbetet för fullt med belysning och annat på torsdagen när EP tittade förbi.
– Byggprocessen blev försenad för hela fastigheten men vi kommer att inviga restaurangen med VIP-kväll 17 mars och öppnar för allmänheten 18 mars, säger Daoud Kass Yosef, projektledare för Grekiska Grill & Bar i Enköping.
Restaurangen i Enköping är den 26:e i drift för restaurankedjan som finns över nästan hela landet.
– Området i Mälardalen, Roslagen och Stockholm är intressant för oss, och eftersom vi finns i Västerås och Stockholm känner många här i Enköping redan till oss, säger Daoud Kass Yosef.
Den marknadsundersökning som gjorts gör att man tror att det finns utrymme för restaurangen trots att utbudet redan är stort i stan.
– Det finns många restauranger men inte så stor mångfald, vi tror på grekisk mat i Enköping och vi har redan fått de första bokningarna inför öppningen.
Fyra nya arbetstillfällen har skapats, tjänsterna är redan tillsatta av lokal personal. Två arbetstränar nu i företagets restauranger på andra orter.
Konceptet är grekisk mat med svensk touch.
– Alla älskar grillat men den svenska sommaren är kort, vår specialitet är grillspett, säger Daoud.
Restaurangen rymmer 50 sittplatser. Till sommaren hoppas man kunna utöka med en uteservering med ytterligare 40 platser. Där väntar man dock på besked från kommunen om tillstånd.
– Det har varit tal om att göra gågata här utanför till sommaren men vi har inte fått något besked ännu, säger Daoud Kass Yosef.