EP har tidigare berättat om de frisvar som medborgare och myndigheter skickade in till kommunen. Även där fanns en övervägande del negativa åsikter om just byggnadens höjd.
Nu har kommunens planavdelning sammanställt alla de 613 enkätsvar som också lämnades under november och december.
På frågan om vad man anser är mest tilltalande med förslaget svarar 351 personer att de gillar det öppna och tillgängliga markplanet/gångstråket inomhus mellan torget och Kammakartorget. 302 personer har kryssat för att de gillar taklandskapet och 218 gillar det uppdelande huset i varierande höjder.
Minst tilltalande anser 283 personer det är med det höga våningsantalet och 137 ogillar det uppdelade huset med varierande höjder.
518 personer tycker att olika typer av handel ska dominera i huset och 387 vill ha restauranger. (På dessa tre frågor har det varit möjligt att lämna tre svarsalternativ per person.) Därefter följer kulturevenemang, service, bostäder och kommunal service.
60 procent av de svarande tror att det nya Paushuset kommer att förbättra utbudet i centrum, 34 procent tror det inte.
Frågan till den som funderar på att bo i huset - om det är viktigast att ha tillgång till parkeringsplats i huset eller en bilfri gatumiljö runt om huset - visar att de flesta, 46 procent, föredrar p-plats i huset medan 24 procent håller en bilfri omgivning högre.
Tanken att ha en bilpool i huset verkar inte tilltala de svarande som funderar på att bo i huset. Bara knappt 25 procent är mycket eller ganska intresserade av det. Drygt 50 procent är ganska eller mycket ointresserade av en gemensam bilpool.
Ungefär samma fördelning gäller för en cykelpool, 27 procent kan tänka sig det medan 48 procent är ointresserade.
Politikerna i plan- och exploateringsutskottet fick enkäten presenterad för sig i torsdags.
Ordföranden Ulrika Ornbrant (C) berättar att förslaget till detaljplan samt Enköpingsbornas samlade åsikter kommer att ligga till grund för en work-shop som politikerna ska ha om ett par veckor.
– Så brukar vi inte göra men nu kommer vi att få ta del av detta underlag, men också av förslaget som förvaltningen nu börjat bearbeta. Så innan vi tar beslut om att skicka ut ett nytt förslag på granskning får vi denna extra möjlighet, säger hon.