Lasarettets ledning har lämnat Gula villan

Flyttlassen från gamla lokalerna och materialkaoset pågick samtidigt.

Allt är inte färdigflyttat i ledningskontorets nya lokaler i "gamla soc", men lokalplaneraren Marie-Louise Kumlin Guttke och administrative chefen Britt Söderberg kan konstatera att det mesta är på plats.

Allt är inte färdigflyttat i ledningskontorets nya lokaler i "gamla soc", men lokalplaneraren Marie-Louise Kumlin Guttke och administrative chefen Britt Söderberg kan konstatera att det mesta är på plats.

Foto: Lotta lille

Enköpings kommun2019-11-09 12:00

Lasarettsledningen har äntligen kunnat flytta från den svårtillgängliga gamla Gula villan till nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 69 C, eller "gamla soc" som många kallar byggnaden på det som egentligen är en parallellgata till Kungsgatan.

När socialförvaltningen lämnade 69 C helrenoverades lokalerna och ventilationen byttes. I mitten av oktober kunde lasarettsledningen flytta in. Samtidigt flyttade också den administrativa enheten ihop med ledningen. Det gav i sin tur utrymme för LAH-mobila enheten att flytta till deras lokaler, och där den enheten tidigare satt kan nu rehabvårdplatser återtas:

– Vi fick en flyttkedja som gör det möjligt att i december öppna i första hand sex vårdplatser för nyopererade och andra i behov av rehabilitering, säger Marie-Louise Kumlin Guttke, lokalplanerare vid lasarettet.

Förutom nya arbetsrum för lasarettsledning och administrativa enheten, rymmer lokalerna på 69 C:s nedre våningsplan, det övre är ännu outhyrt, flera konferensrum.

–  Vi har saknat ett stort konferensrum, men nu har vi ett sådant där hela personalen från bland annat operation, omkring 50 personer,  kan samlas för utbildningar och liknande, säger Marie-Louise Kumlin Guttke.

Att konferenslokalerna samlats på ett ställe från att tidigare har varit utspridda i tre olika byggnader på lasarettsområdet har förenklat för all personal. 

– Skönt att flytten nu är över, det var väldigt stressigt ett tag eftersom materialkaoset pågick samtidigt, men vi hade förstås hjälp av flera flyttfirmor, säger Marie-Louise Kumlin Guttke.

Konferenssalen Älgen är stor nog att rymma hela personalen från  Verksamhetsområde kirurgi  vilket gör såväl lokalplaneraren Marie-Louise Kumlin Guttke som administrative chefen Britt Söderberg nöjd.
Konferenssalen Älgen är stor nog att rymma hela personalen från Verksamhetsområde kirurgi vilket gör såväl lokalplaneraren Marie-Louise Kumlin Guttke som administrative chefen Britt Söderberg nöjd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!