Jägaren trodde han sköt ett vildsvin

En person är fortsatt misstänkt för grovt vållande till kroppsskada vid jaktolyckan i Veckholm i helgen.

Det jägaren i mörkret trodde var ett vildsvin och sköt mot visade sig vara hans jaktkamrat. Han misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.

Det jägaren i mörkret trodde var ett vildsvin och sköt mot visade sig vara hans jaktkamrat. Han misstänks nu för grovt vållande till kroppsskada.

Foto: Lars Pehrson/TT Arkiv

Enköpings kommun2019-11-12 17:30

Åklagaren har beslutat att lägga ned misstanken om skyddande av brottsling mot tre personer som var inblandade i den jaktolycka sent under lördagskvällen söder om Enköping då en fjärde person skottskadades.

– Brottsmisstanken är inte aktuell längre. Det var en bedömning man gjorde initialt men vid senare förhör har vi fått en annan bild, säger Arne Nolén, förundersökningsledare vid polisen i Enköping.

Hela ärendet har återförst till polisen i Enköping för fortsatt utredning då åklagaren betecknar det som av ”enkel beskaffenhet” då misstanken om skyddande av brottsling inte längre kvarstår.

En person är fortsatt misstänkt för grovt vållande till kroppsskada, vilket är ett polisiärt ärende.

Hittills har man i utredningen kommit fram till att en person skjutit mot vad han trott varit ett vildsvin men som visade sig vara hans jaktkamrat. Personen som sköt är misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

–  Det handlar inte om något vådaskott, utan ett medvetet skott mot det jägaren trodde var ett vildsvin i mörkret, säger Arne Nolén.

Ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma efter utredning.

–  Det kan gälla brott mot jaktlagstiftningen, vapentillstånd och licenser. Utredningen får visa vad, jag kan inte uttala mig om det i dagsläget, säger Arne Nolén.

Ytterligare tekniska undersökningar ska göras av bland annat vapnen och flera förhör ska göras med de inblandade i händelsen.

Utredningsarbetet fortsätter vid polisen i Enköping under veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!