Försenad ombyggnad innebär extrakostnader

Ombyggnaden av kommunens fastighet Rondellen i Gånsta är försenad. Det innebär en extrakostnad för vård-och omsorgsförvaltningen.

Ombyggnaden av Rondellen på Jordhumlagatan till LSS-boende är försenad, först i december kan Asphagens korttidsboende flytta dit.

Ombyggnaden av Rondellen på Jordhumlagatan till LSS-boende är försenad, först i december kan Asphagens korttidsboende flytta dit.

Foto: Magnus Eriksson

Enköpings kommun2019-10-01 06:00

Ombyggnaden av kommunens fastighet Rondellen på Jordhumlagatan, som tidigare bland annat varit flyktingboende, skulle vara klar till sommaren men blir klar först i början av december.

Det innebär att Asphagens korttidsverksamhet på Myggstigen, som skulle flyttat till Rondellen, kan flytta först senare i år.

Asphagen är ett korttidsboende för barn och ungdomar upp till 21 år inom LSS-verksamheten. 

–  Rondellens lokaler är lämpligare för verksamheten. Nu har vi bemannat upp extra vid Myggstigen ur ett säkerhetsperspektiv, säger Barbara Lundgren vid vård- och omsorgsförvaltningen.

Lokalerna på Myggstigen hyr kommunen och de ska sägas upp, när verksamheten kan flytta till Rondellen.

För LSS-boenden krävs speciella modeller av sprinklersystem i vissa rum, något som kommunen inte kände till, det framkom först i kontakten med en brandkonsult. En hiss ska även flyttas från Kommunhuset till Rondellen.

–  Tyvärr innebär det att ombyggnaden tagit längre tid än beräknat men i dagsläget ser det bra ut, entreprenören håller tidsplanen, säger Tobias Nyhlén på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Bitte Myrsell (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden är kritisk till samhällsbyggnadsförvaltningens hantering av ombyggnaden.

– Det är helt absurt att förvaltningen inte har koll på att huset inte var korrekt brandsäkrat. Det innebär en fördyring för vård- och omsorgsförvaltningen med bland annat dubbel bemanning, säger Bitte Myrsell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!