Till senaste sammanträdet hade hon själv skrivit fram ett förslag som bland annat gick ut på att ge upplevelseförvaltningen i uppdrag att inrätta ett föreningshus i gamla gymnasiet. Men under mötet drogs förslaget tillbaka.
– Vi kommer att återkomma till nästa nämnd, i november, med förslaget. Den här gången tyckte vi att vi behövde lite mer tid och förankra vissa saker med tekniska nämnden, säger Kristina Eriksson.
Det är inte så att ni börjar tveka?
– Nej, alla är överens om att det ska bli ett Föreningarnas hus, säger hon.
Tidigare i höst har det rått oklarheter om vem som skulle ha mandat att ta beslutet om att inrätta Föreningarnas hus. Nu är detta utrett och man har kommit fram till att både upplevelse- och tekniska nämnden ska vara delaktiga. Av den anledningen behöver nämndledamöterna i de två nämnderna prata ihop sig.
Upplevelseförvaltningens chef Jonas Nyström säger till EP att förvaltningens planeringsarbete fortsätter trots att inget beslut än finns fattat.
– Vi tar inte fram hammaren förrän erforderliga beslut finns. Men mycket annat kan göras innan, säger han.
Exempelvis kommer flera föreningar att få besöka lokalerna med syfte att undersöka vilka anpassningar som behöver göras för deras verksamheter. Anpassningarna ska dock hållas på ett minimum eftersom lokalen ska rivas så småningom.
Om nämnderna tar besluten under november och inget annat inträffar som försenar projektet tror Jonas Nyström att lokalerna kan vara färdiga att tas i bruk i februari, mars nästa år.
Föreningshuset är tänkt att bli en mötesplats för hela föreningslivet i Enköping även om en utredning har visat att pensionärs- och funktionsrättsföreningar uttryckt störst behov av lokalerna. Solveig Zander representerar de fyra pensionärsförbunden i Enköping; SPF, PRO, Aktiva seniorer och SKPF-pensionärerna. Som tidigare politiker är hon van att beslut kan ta tid.
– Jag är inte särskilt orolig och vi vet ju att det jobbas med frågan, säger hon.
För någon vecka sedan fick hon och några andra träffa ansvariga tjänstepersoner på upplevelseförvaltningen.
– På något sätt kändes det mötet som att hela frågan tog ett steg framåt, menar hon.
Ännu återstår dock en hel del frågetecken att räta ut. Exempelvis vet man ännu inte vem som ska ansvara för verksamheten.
– Vi tar gärna på oss den biten, det har vi meddelat, säger Solveig Zander.