Enöglaskolan granskas i riktad tillsyn

Enöglaskolan granskas av Skolinspektionen i en riktad tillsyn. Myndigheten säger sig ha fått en signal om bland annat tryggheten.

Skolinspektionen ska genomföra en riktad tillsyn på Enöglaskolan. Fokus ligger på trygghet, studiero och arbetet mot kränkande behandling.

Skolinspektionen ska genomföra en riktad tillsyn på Enöglaskolan. Fokus ligger på trygghet, studiero och arbetet mot kränkande behandling.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Enköpings kommun2019-12-04 06:00

Tidningen har tidigare i flera artiklar under hösten rapporterat om Enöglaskolan. Skolan har störst andel elever som inte har svenska som modersmål av Enköpings grundskolor. Lärare och elever som tidningen har pratat med vill se en större blandning av elever med olika bakgrund på deras skola.

Nu har Skolinspektionen beslutat om att genomföra en riktad tillsyn på Enöglaskolan. Två utredare kommer att besöka skolan under onsdagen 11 december.

En riktad tillsyn kan bland annat genomföras om Skolinspektionen får information om missförhållanden på en skola.

"Att vi väljer att göra en riktad tillsyn på Enöglaskolan kommer sig av att Skolinspektionen tidigare har fått in en signal kring områdena trygghet, studiero och arbetet mot kränkande behandling. Utifrån vad som framkommit i den utredning som genomförts utifrån signalen väljer vi att göra ett besök för att inhämta ytterligare information", berättar utredaren Anne-Charlotte Ramsthaler i ett mejl.

Med anledning av nämnda signal kommer inspektionen att fokusera på frågor som rör trygghet, studiero och arbetet mot kränkande behandling.

Skolinspektionen kommer att intervjua rektor, elevhälsan, lärare och elever under besöket.

Efter besöket och inhämtandet av information från skolans huvudman, som är Enköpings kommun, kommer myndigheten att fatta ett beslut, som är riktat till huvudmannen.

 Beslutet kan bli föreläggande, föreläggande med vite, anmärkning eller avstående från ingripande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!