"Det är tufft att få fotfäste"

Efter några år håller Conny Söderholm, från Enköping, och hans företag TKBM på att etablera sig på entreprenörsmarknaden i just Enköping.

Conny Söderholm, 58 år, ser fram emot att slå sig in på hemmaplan.

Conny Söderholm, 58 år, ser fram emot att slå sig in på hemmaplan.

Foto: Privat

Enköpings kommun2019-09-18 16:00

Företaget TKBM Entreprenad och transport grundades redan 2006 och har utfört mycket arbeten runt om Stockholmsområdet. Men för Enköpingsbon och ägaren Conny Söderholm fanns det alltid en plan att jobba mer på hemmaplan.

– Jag bor i Enköping och har ju växt upp här. Jag har alltid tyckt att det skulle vara roligt att jobba i Enköping, säger han.

TKBM har en stor arbetsgivare i Vattenfall. Men nu vill företaget, som har störst fokus inom mark- och anläggningssektorn, ta sig in på Enköpingsmarknaden.

– Vi har redan ett starkt fotfäste i Uppsala och Stockholm. Målet är att bli ett stabilt företag i Enköping och konkurrera om jobben här, säger Conny och fortsätter:

– Men det är inte lätt, det är tuffare att få ett fotfäste i Enköping än vad det är i Stockholm eller Uppsala.

Med sig i företaget har Conny bland annat sonen Jesper, som också bor i Enköping.

Hur är det att kunna jobba med sonen?

– Det är jättebra. Jesper har fokus på betongarbetena, villket är något han har jobbat med i flera år. Tanken är att betongjobb ska bli enkla jobb för oss att göra, säger Conny.

Conny Söderholm ville vara med på årets företagsmässa i Enköping men valde att vänta lite.

– Jag vill att vi ska vara lite mer etablerade och ha lite större närvaro innan jag åker dit och visar upp vilka vi är. Nästa år hoppas jag att vi är där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!