Bolaget, Genova Bostad Projektutveckling AB, har sedan en tid ett marklov med startbesked och har därför kunnat sätta igång det förberedande arbetet, vilket man nu också gjort.
– Men vi avvaktade att länsstyrelsen skulle komma med sitt yttrande över bostadsrättsföreningens första överklagan innan vi satte igång. Vår bedömning är att risken är liten att mark- och miljödomstolen ser annorlunda på saken än länsstyrelsen gjort, säger Henrik Raspe.
Han understryker att länsstyrelsen gjorde samma bedömning som kommunen i hela bygglovsfrågan och eftersom bolaget följer detaljplanen finns ingen anledning att tro att nästa instans ska göra någon annan bedömning, menar han.
Vad gör ni om det ändå händer?
– De markarbetena som vi påbörjat påverkas inte om vi behöver göra en revidering. Vi har inte börjat påla under de hus som ska stå närmast bostadsrättsföreningens hus, säger han.
Henrik Raspe har ännu inte tagit del av överklagan till domstolen men säger att bolaget ändå kalkylerat med att föreningen skulle överklaga vidare. Han gissar att det snarare handlar om en slags missnöjesyttring från föreningen än en förhoppning om att kunna förändra något.
– En sådan överklagan kan ju ta upp till ett år och kan få stora ekonomiska konsekvenser för oss. Jag tror ju att kommunen i stort välkomnar att något händer på tomten, där det varit stiltje länge.