På lördagskvällen delades ett antal prestigefyllda priser ut på företagargalan Guldliljan i Idrottshuset.

Vinnaren, årets företagare 2018, blev Diem Ekonomibyrå.

Delägarna Elisabeth Ohlström, Karin Haeger och Inger Torstensson, som startade företaget för 14 år sedan, har belönats tidigare, bland annat för Årets revisionsbyrå i Sverige.

Nu lyder prismotiveringen: ...för att lyckats ta sitt företag till nästa nivå i en bransch där digitaliseringen vinner mer och mer mark. De har ett stort samhällsengagemang för att vidareutveckla Enköping. De har också genom sitt engagemang, ledarskap och kreativa förmåga och höga servicenivå visat sig vara en god förebild som företagare.

Årets handlare blev Aslan och Tedora Dogan, för ATD Fragrance, "en omtyckt parfymaffär som utgör ett fint tillskott till Enköpings butiker".

Peter Vägermark, Elvbygg, utsågs till Årets hantverksföretag, ett föredöme som ledare i ett företag där "alla är lika mycket värda och att lagkänsla är företagets signum".

Årets komet är Henrik Andersson, G Construct, en person med "stark entreprenörsanda och stort branschkunnande". Årets lantbruksföretag är Kaj Carlsson, "en förebild för unga som vill verka inom de gröna näringarna" och priset till Årets sociala företag tillföll Elisabeth Moglia, Elisabeths Ost & Delikatesser som "visat att även små företag kan göra stor skillnad".

Företagarnas hederspris, Arne Wåhlstedts vandringspris, tillföll i år Sören Silén. "Personen har i alla sammanhang lyft fram Enköping på ett positivt sätt och är en god ambassadör för Enköpings kommun. Han har bland annat engagerat sig inom Företagarnas lokala styrelse i ett par decennier, men även verkat med styrelseuppdrag inom Företagarna Sverige.

Janne Köngäs och Snowfighter vann Ena Energis miljö- och energipris för sin "innovativa uppfinning som smälter snö med fjärrvärme".