Upprepat hot och våld mot kvinna

Mannen ska ha slagit, sparkat och hotat kvinnan vid flera tillfällen. Om hon vände sig till polisen skulle allt bli värre.

Polisen har flera gånger ingripit mot en man som nu åtalas för både misshandel, hot och övergrepp i rättssak.

Polisen har flera gånger ingripit mot en man som nu åtalas för både misshandel, hot och övergrepp i rättssak.

Foto: Anders Liljestrand

Enköping2019-11-14 15:00

Det är en sammanfattning av den stämningsansökan som åklagaren lämnat in till Uppsala tingsrätt.

Enköpingsbon, som är i dryga 20-årsåldern, åtalas på flera punkter, de grövsta är två fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak som ska ha inträffat förra året.

Vid ett tillfälle ska mannen ha misshandlat kvinnan genom att slå henne i ansiktet, sparka henne mot kroppen och bita henne i bröstet.

Vid ett annat tillfälle har mannen, enligt utredningen som ligger till grund för åtalet i tingsrätten, ha bitit kvinnan i kinden, slagit henne i ansiktet och sparkat henne.

Båda händelserna ska ha skett i ett bostadsområde i centrala Enköping.

Förundersökningen har visat att mannen med hot och våld ska ha försökt hindra henne från att berätta vad som har hänt för polisen. Det skulle då bli värre för henne.

Mannen nekar till att han ska ha gjort något brottsligt. Flera vittnen har dock hörts i utredningen som också omfattar fotografier, journalanteckningar, rättsintyg och skrämdumpar från Snapchat för att styrka de skador som kvinnan ska ha fått av misshandeln.

Stämningen omfattar också bedrägeri, grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Enligt åtalet ska mannen ha lurat två personer på pengar för mobiltelefoner som de sedan aldrig fick. De yrkar även på skadestånd för kränkning.

När det gäller bedrägerierna förnekar mannen brott, men han erkänner däremot de trafikbrott som han åtalas för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!