Stort engagemang för Västerledens dag

Precis som förra sommaren får Västerleden (Lillsidan och Galgvreten) sin alldeles egen dag: Västerledsdagen. Elias Abbas, känd från Melodifestivalen, och Theoz står på artistlistan.

10 juli 2019 17:00

Tanken som till stora delar låg bakom Västerledsdagen, som för första gången arrangerades i augusti förra året, var att dagen skulle bidra till att åka framtidstron på Lillsidan och Galgvreten.

Erfarenheterna från fjolåret är så goda att arrangerande Enköpings kommun och Enköpings Hyresbostäder har bestämt sig för att ordna dagen i år igen.

– Det var populärt. Vi hade fler besökare än vad vi hade väntat oss. Jag tyckte att det var en jättetrevlig stämning, säger Emelie Lidman, projektledare på Enköpings Hyresbostäder.

Hon och andra arrangörer uppskattar att dagen förra året besöktes av mellan 1 000 och 1 500 personer.

I år kommer Västerledsdagen att pågå mellan klockan 12 och 17 lördagen 17 augusti. Plats för aktiviteterna blir liksom förra året området mellan Västerledstorg och spontanidrottsplatsen.

Det kommer att erbjudas en mängd aktiviteter från föreningar och kommunala verksamheters sida. Bakluckeloppis, ett demokratitorg med politiska partier, fritidsbanken, skapande kulturaktiviteter och ett kärlekstält signerat RFSU och RFSL är bara några av de många aktiviteterna. Barncirkusen Cirkus Trattofon ska också vara på plats.

Två unga män, Elias Abbas och Theoz, står för dagens musikunderhållning.

Förra året genomfördes en medborgardialog i bostadsområdet. En frukt av dialogen är den nätverksgrupp som har bildats med verksamheter och boende i området. Genom nätverket har man fått tag på funktionärer som ska ställa upp och jobba vid hoppborgen.

Även ungdomar på fritidsgården V-boden har tillfrågats om sina önskemål för Västerledsdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo