I veckan har det rapporterats om stora förseningar och uteblivna körningar gällande Arboga Taxis turer för skoltaxi och färdtjänst. Företaget har haft sin första vecka efter att det nya avtalet med Enköpings kommun trätt in och många är besvikna. Petra Renvall är en förälder vars son har drabbats.

– Min 26-åriga son är handikappad och kan inte prata. Det blir förvirrande för honom när taxin inte kommer, säger Petra Renvall.

Personalen på både Bergvretenskolans och Enöglaskolans grundsärskola har fått jobba över flera kvällar. Många av deras elever har upplevt koncentrationssvårigheter och oro för att de inte ska komma hem.

– Senast i tisdags hade vi en elev som inte kom till skolan alls för att taxin inte kom, säger Martina Vilén, enhetsledare på Bergvretenskolans grundsärskola.

Flera i Enköping vittnar om att få vänta i över en timme på taxibilar med utsatta tider. Magnus Lindberg är chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Enköpings kommun.

­– Vi ser mycket allvarligt på detta eftersom det är skolbarn och personer med särskilda behov som är kunder. Vi sammanställer just nu underlag för att ta ut vite, säger han.

Enligt Arboga Taxis chef Ola Eriksson ska allt flyta på nu. Han hoppas att de som drabbats ska kunna förlåta dem i framtiden.

– Vi vet att vi gör det här bättre än förra bolaget. Vi hoppas att föräldrar och personal kan lita på oss i framtiden, säger Ola Eriksson.