– Det är jättekul att bli uppmärksammad, att någon tänker på en, säger Kristoffer Monié, grundare av företaget.

Han startade företaget i slutet av 2011 men blev egenföretagare på heltid först 2013. I dag har markläggaren sju anställda och sju inhyrda medarbetare. Arbetet med att flytta företagets lokaler är i full gång, men några andra stora planer för framtiden har inte företagsgrundaren spikat.

– Vi kommer att jobba på som vanligt, säger Kristoffer Monié.

Han jobbar fortfarande i fält och gräver 40 timmar varje vecka, och lägger samtidigt ungefär 20 timmar på administration.

– Småföretagare är riktiga hjältar, de gör så mycket slit men blir sällan uppmärksammade för det, säger Anne Lennartsson, distriktordförande för Centerpartiet.

Hon säger att partiet jobbar för att uppmärksamma olika småföretagare, en i varje kommun i distriktet. Bland annat har de i år gett diplom till en plaståtervinnare och en blomsterhandlare. Nu har de endast två diplom kvar att ge ut, i Heby och Håbo.

I motiveringen till Enköpings vinnare kan man bland annat läsa att "Kristoffer Monié är en kille som brann för sitt jobb som markanläggare. Han körde men drömde om att starta eget. Men, att våga ta steget är inte lätt. Tack vare goda vänner och rådgivare som ”peppade” köpte han sin första grävare och började köra på kvällar och helger 2011. Uppdragen kom undan för undan och till slut vågade han ta steget och säga upp sig och satsa för fullt."