– Vi träffades när vi hamnade bredvid varandra i en kyrkokör och upptäckte att vi diggar Simon and Garfunkel. Det utmynnade i ett program främst kring deras låtar från 60-talet, berättar duon.

– Inom genren folkrock handlar många av Simon & Garfunkels sånger om teman som förankringen i hemmet och det vardagliga, om kärlekslängtan och hjärtesorg men också om 60-talets ganska vilsna USA.

Programmet heter ”Are you going to Scarborough fair?”, en av Simon & Garfunkels stora hits. Låten har en intressant historia. Den är en traditionell ballad som sjungits sedan medeltiden och har anknytning till marknaden med samma namn. Den handlar om en ung man som övergivits av sin älskade och som lite skämtsamt ber sina lyssnare fråga henne om hon kan utföra en serie omöjliga uppgifter.

Refrängen "parsley, sage, rosemary and thyme" (persilja, salvia, rosmarin och timjan) kan låta som rent nonsens, men är full av symbolik. Persilja anses vara bra för matsmältningen och att ta bort bitterhet. Salvia är en känd symbol för styrka. Rosmarin representerar trohet och kärlek och i europeiska länder är det idag vanligt att bruden bär kvistar av rosmarin i håret. Timjan symboliserar mod och på den tiden balladen skrevs var det vanligt att riddare hade en bild av timjan på sina sköldar när de drog ut i strid.

– Tillsammans med Paul Simons egna låter sjunger vi också några covers, som duon sjöng i början av sin karriär, ett par av dem tillsammans med åhörarna.