Nu är det full fart i Enahallen

– Det är en fin hall, men den luktar för fräscht. Det ska lukta svett, dygnet runt, tyckte Jesper Englund (S) i sitt invigningstal för nya Enahallen.

28 augusti 2018 17:00

En fullstor hall, med vikväggar så den kan delas i två hallar, portabla läktare med plats för 150 åskådare, flera ljudsystem, fyra omklädningsrum och möjlighet till separat dusch. Den nya idrottshallen, Enahallen, invigdes på tisdagen.

– Det här är verkligen ett lyft och öppnar möjligheter för idrotten, säger Hanna Hoff, lärare i idrott och hälsa vid Munksundsskolan.

Hennes elever började använda den nya hallen i veckan och under invigningen fick skolans femteklassare demonstrera en hinderbana.

– Vikväggen gör att vi kan köra olika grupper samtidigt, exempelvis hinderbana på ena sidan och bollekar på den andra, säger Hanna.

Nöjda politiker vid invigningen var bland annat Jesper Englund (S), ordförande i upplevelsenämnden och Sven Jansson (S), skolnämndens ordförande.

– Hallen nyttjas av både skola och föreningslivet och det är bra, den ska användas så mycket som möjligt. Vi behöver bra idrottshallar i Enköping, inte minst med tanke på att befolkningen ökar kraftigt, säger Sven Jansson.

Tillsammans testar de att svinga sig i de nya repen i hallen.

– Det kändes som säkra lianer, konstaterar Jesper Englundh glatt när han landar på golvet igen medan Sven Jansson ser något mer tagen ut efter den gymnastiska övningen.

Knappt ett år har det tagit att bygga hallen.

– Arbetet har flutit på bra, både med entreprenörer och över förvaltningsgränserna, säger Claes Lagelius, projektledare för hallbygget.

Enahallen är redan fullbokad, dagtid av skolan och kvällstid av föreningslivet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund