Nära bygglov för nya fabriken i Varghällar

Enköpings näringsliv växer. Nu tar Sundolitt AB ytterligare ett steg mot en etablering.

13 november 2017 12:00

På onsdag väntas miljö- och byggnadsnämnden ge bygglov för företagets nya anläggning i Varghällar.

Sundolitt AB, med huvudkontor i Vårgårda i Västra Götaland, tillverkar isoleringsprodukter för bygg och anläggning samt olika förpackningslösningar.

– En etablering i Enköping innebär att vi säkrar en fortsatt hög leveranssäkerhet till våra kunder i hela Sverige samtidigt som vi minskar klimatpåverkan med kortare transporter, förklarade verkställande direktören Jan Johans­son i våras när företaget offentliggjorde en utökning i Enköping.

Företaget omsätter totalt omkring 350 miljoner kronor och har ett 60-tal anställda i Sverige. Det blir ytterligare 10-15 anställda när Enköpingsanläggningen invigs.

Redan för tio år sedan ville Sundolitt etablera sig i Enköping, tack vare det logistiskt fördelaktiga läget i Mälardalen.

Men när konjunkturen vek skrinlades planerna, fram till nu.

I slutet av september hade kommunen fått in alla handlingar för att kunna ge bygglov till den drygt 5 000 kvadratmeter stora anläggningen med produktionshall, kontorsdel, verkstad och teknikutrymme.

Plats för förvaring av gods och en parkeringsplats för 20 bilar ska anläggas på tomten som ligger på Varggatan, samma sida av vägen som Coops fryslager.

Företaget beskriver sig som "den äldsta och mest erfarna EPS-tillverkaren i Sverige" och fyller 50 år under 2018.

Det tillhör Sundegruppen som etablerades i norska Ålesund redan 1917, finns i sex länder och har en omsättning på drygt två miljarder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand