Luciagåvan glädjer dansare

"Helt fantastiskt, det känns nästan overkligt" säger en glad Susanne Lindblad-Jansson i Ena Bugg och Swing som tog emot Luciagåvan på drygt 20 000 kronor på måndagen.

30 januari 2018 15:24

De pengar som arrangemanget Enköpings lucia samlar in under sina uppträdanden delas ut till det lokala föreningslivet med barn och ungdomsverksamhet.

Det är luciakandidaterna som bestämmer vilka föreningar som ska få ta del av gåvan och hälften av pengarna går till det val som Lucia (Klara Edin) gjort, i det här fallet till Ena Bugg & Swing. Andra hälften, som de övriga kandidaterna föreslagit, delas i år av Björnbo Gård 4H, Majblommeföreningen och Tjejjouren Hjärtrud.

– I år fick vi in mycket mer pengar än förra året, drygt 41 000 kronor, säger Britt-Marie Lidmo som med IOGT-NTO i samarbete med Enköpings-Posten är arrangör för Enköpings lucia.

Intresset för Enköpings lucia väcktes på nytt med det nya upplägget där fokus ligger på sången.

– Och körledaren Viktoria Strandberg gör ett fantastiskt jobb, kören har sjungit så fint och uppträdde på flera nya ställen, säger Britt-Marie Lidmo.

Hos Ena Bugg & Swing var glädjen stor när gåvan överlämnades på måndagen.

– Det känns helt fantastiskt, vi har inte hunnit fatta det ännu, säger Susanne Linblad-Jansson i föreningen.

Vad pengarna ska användas till är ännu inte bestämt.

– Men jag tror vi lägger det på lägerverksamhet. Något som inte bara är dans, exempelvis cirkus, som ger barnen perspektiv och tränar balans och rörelse. Eller så kanske vi åker iväg någonstans, säger Susanne.

Hon tycker det känns hedrande för föreningen att få ta emot gåvan.

– Att Klara tänkt på oss gör en varm i hjärtat!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund

Ämnen du kan följa