Lokal riksdagstrio kan få fortsatt förtroende

Zander, Roswall och Niemi. De tre riksdagsledamöterna från Enköping och Håbo har stor chans att få förnyat förtroende efter valet nästa höst.

10 november 2017 11:00

Visst, det är fortfarande långt kvar till valet och mycket kan hända på de nästan tio månader som återstår till söndagen den 9 september 2018.

Men vad medlemsomröstningar, nomineringskommittéer och valberedningar säger i ett tidigt skede väger ändå tungt.

Enköpingsbon Solveig Zander är den mest rutinerade i trion och ensam C-ledamot från länet.

Hon valdes in i riksdagen på en ordinarie plats redan efter valet 2006.

I medlemsomröstningen förra veckan fick hon åter flest röster, före Catarina Deremar från Tierp.

"Jag är jättetacksam, stolt och glad över att återigen vara föreslagen att toppa riksdagslistan för Uppsala län", jublade hon på sin Facebook-sida.

Solveig Zander är ledamot i socialförsäkringsutskottet, men sitter även som suppleant i näringsutskottet där en annan Enköpingsbo, Jessika Roswall, är ordinarie ledamot.

När Moderaterna i Uppsala län på torsdagen presenterade resultatet av nomineringskommitténs förslag till riksdagslista återfanns Jessika Roswall i toppen, som tvåa efter Marta Obminska, men före Ulrika Karlsson, båda från Uppsala.

Jessika Roswall har varit ledamot i riksdagen de senaste åtta åren.

– Det kommer kräva hårt arbete, jag är laddad och lovar att bidra med allt jag kan för att vinna valet 2018, lovar hon i sociala medier.

På fredagsförmiddagen presenterade Socialdemokraterna sina namn.

Pyry Niemi från Håbo, liksom Roswall med åtta års erfarenhet från riksdagsarbete, återfinns som trea i valberedningens förslag, något som med dagens opinionssiffror skulle ge honom en riksdagsplats även efter valet 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand