Hinder som värmde i kylan

Det var kyligt på Enavallen, men entusiasmen värmde. 157 deltagare hängde, klängde, kröp under och över, lyfte tungt och sprang fort i Enköping OCR Short course.

14 april 2019 16:43

Några i lördagens tävling var elitdeltagare, men de flesta motionärer och barn.

– De yngsta är flest. Det här är en växande sport, vi har bara sett början av utvecklingen, säger två av de 50-talet funktionärerna Hanna Haegermarck och Carl Alexandersson, styrelsemedlemmar i den sammanslagna OCR Enköping och Klätterklubben.

Ida Lundén är spindeln i nätet med tider och resultat.

– Det är från femåringar och uppåt, alla kan vara med.

Run4FunKIDS heter den yngsta klassen där deltagarna får ha hjälp med sig, till exempel mamma och pappa som samtidigt glatt kan uppmuntra, heja och föreviga loppet med bilder.

Syskonen Viktor, Emelie och Sara Hildingstam från Enköping är några av deltagarna som varit med ett tag och berättar entusiastiskt om de olika hindren längs banan.

Vilket var svårast?

– Det höga hoppet över staketet, nej, nej repen där borta vid de röda banden.

De fyller i med beskrivningar av svårighetsgraden.

De är aktiva klättrare och kan tänka sig att vara med i nästa tävling också.

De äldre löparna körde tre heat med kval till finalen. En intensiv hinderbana där varje varv på Enavallen är en kilometer och 15 hinder lång.

I herrarnas elitklass segrade Philip Thudén, före André Witt och Cristopher Forsmark. Därefter Erik Sandblom och Fredrik Barkskog.

I damernas elitklass vann Pia Kind, före Camilla Boander och Johanna Dermer. Därefter Paulia Sjöberg och Sara Gunnarsson.

Motionssegrare bland herrarna blev Niclas Blomberg och i damklassen Katrine Haalnd Leveraas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Liljestrand