Han ordnar bryggerifest i sommar

Micke Eklund arrangerar en bryggerifest i Hamnverken i Enköping i sommar. "Det här är inte på något vis en stadsfest. Det är en gårdsfest", betonar ölbryggaren.

15 maj 2019 11:00

Kesuddens bryggerifest kommer att hålla till på Hamnverkens innergård 26 och 27 juli. Micke Eklund, som driver Kesuddens Hantverksbryggeri och ordnar festen, kommer att få ägna helgerna och många kvällar framöver åt att brygga öl till festen. Bryggeriet är ett sidoprojekt utanför hans heltidsarbete som IT-konsult – och förstås familjelivet.

Här om dagen började biljetterna släppas.

– Det är här är en gårdsfest, för folk i min ålder som gillar öl och vuxen musik, berättar Micke Eklund.

Swaymaster blir husband och Restaurang Mitt & Ditt kommer att stå för festmaten.

Från början hade Micke Eklund planer på en större fest, med exempelvis lokala matproducenter och andra från den lokala bryggeriscenen. Men det får börja i en mindre skala det första året.

– Ambitionen är inte att ha en ny stadsfest, utan kommer det 500 under helgen är det bra. Jag påstår inte att jag brygger världens godaste öl, men jag vill att man ska få upp ögonen för något annat än en stor stark.

Sedan tidigare har Kesuddens Hantverksbryggeri en verksamhet med provsmakningar, ölprovningar. Gårdsfesten blir något helt nytt och arrangören hoppas att han kan nå ut till fler än dem som har varit på hans provningar.

– Det vore skitkul om det kom lite nytt folk som fick upp intresset för öl lite, säger Micke Eklund.

Det bör nämnas att tillståndet för att arrangera festen ännu inte har fått klartecken av polisen.

Åldersgränsen för bryggerifesten blir 18 år och inne på festområdet kommer öl- och matbiljetter att säljas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo