Gratisbuss till demonstration mot hemlöshet

Genom frivilligt engagemang ordnas nu gratisbuss till demonstrationen mot hemlöshet bland pensionärer i Stockholm.

21 april 2019 14:00

Det är organisationen Vid Din Sida som på onsdag arrangerar en demonstration mot att hemlösa pensionärer i Sverige tvingas att bo på gatan. Demonstrationen går från Humlegården i Stockholm till Rosenbad där förhoppningen är att statsminister Stefan Löven ska ta emot namninsamlingen på över 71 000 namn där man uppmanar politikerna att ta sitt ansvar så att de som jobbat hela livet har pengar så de klarar sig som pensionärer.

– Jag ser i min närhet folk som jobbat och betalat skatt hela livet men inte klarar sig på sin pension. Det handlar inte om personer med drogproblem eller annat utan vanliga pensionärer. Det är bedrövligt att det inte finns trygghet för dem, säger Susanne Ericsson från Västerås som nu ordnat en gratis buss till demonstrationen i Stockholm.

Bussen ställde hennes arbetsgivare Björks buss upp med och en kollega ställer upp som chaufför. Bussen utgår från Västerås men stannar även i Enköping och Bålsta vid lunchtid på onsdag.

– Vi har plats för fler i bussen, jag vill gärna att vi lyckas fylla den, säger Susanne.

Den som är intresserad av en plats i bussen till demonstrationen kan maila till Susanne på susanne.ericsson@bjorks.eu.

Frivilligorganisationen Vid Din Sida grundades av Jeanette Höglund som arbetar som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana och organisationen arbetar för att förbättra situationen för äldre, hemlösa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Hedenlund