Flera månaders evakuering väntar

Hyresvärden Brogripen räknar med att det blir flera månaders evakuering för de branddrabbade. Omfattningen av skadorna är oklar.

Det branddrabbade huset på Kärrhöksgränd.

Det branddrabbade huset på Kärrhöksgränd.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-09-16 17:00

På sin hemsida hänvisar Brogripen de drabbade hyresgästerna till sina försäkringsbolag för att de ska få ersättningsboende.

"Enligt uppgifter från hyresgäster har vissa fått ersättningsboende och andra inte. Mer vet vi inte just nu", uppger hyresvärden i ett mejlsvar till tidningen.

Vad gör ni för era drabbade hyresgäster?

"Det är en möjlighet för media att framhålla vikten av att ha en hemförsäkring! Vi har i våra avtal skrivelse som uppmanar till att ha en hemförsäkring. Har man inte hemförsäkring får man, om man behöver hjälp med boende, vända sig till de sociala myndigheterna."

En stor del av samtalen till Brogripen gäller när hyresgäster kan komma tillbaka till sina lägenheter för att hämta personliga tillhörigheter.

I nuläget, när räddningstjänsten har lämnat huset, inväntar fastighetsägaren kontakt med försäkringsbolag och deras experter för en skadeutredning.

Hur illa skadat är huset?

"...  vi kommer nu med hjälp av experter att gå in och göra en bedömning så fort de är tillgängliga. Vad vi kan säga är att räddningstjänst har gjort vad de kan för att begränsa skador."

Hur länge kommer hyresgästerna att vara evakuerade?

"Vi har ingen prognos ännu men det handlar om flera månader."

Även om ännu inte skadebedömningen har gjorts, så räknar Brogripen med att lägenheterna troligen kommer att bli återflyttningsbara i etapper.

Man räknar med att hyresgästerna som allra tidigast kan få tillgång till sina lägenheter för att hämta sina personliga tillhörigheter på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!