Efter kritiken - snart ska alla kunna betala

Kritiken kan ha gett resultat. Nu finns ett löfte om att en ny parkeringsautomat vid polishuset, med fler betalningsmöjligheter.

Trycka fram för parkeringsbetalning i sin mobiltelefon, som på bilden tagen utanför Polishuset i Enköping tidigare under hösten, uppskattas inte av alla. Nu kan det bli ändring.

Trycka fram för parkeringsbetalning i sin mobiltelefon, som på bilden tagen utanför Polishuset i Enköping tidigare under hösten, uppskattas inte av alla. Nu kan det bli ändring.

Foto: Anders Jagemo/Arkiv

Enköping2019-11-14 19:00

Tidningen har i flera artiklar berättat hur Enköpingsbor retat upp sig på att det enda sättet att betala för sin parkering utanför Polishuset är via en app i mobiltelefonen.

Det gamla Rättscentrum i korsningen Tullgatan-Korsängsgatan inrymmer också en vårdcentral och andra verksamheter.

– Utanför en vårdcentral borde de ha fler alternativ. Många äldre har inte en sådan telefon, sa Susanna Jansson, en av de personer som tidningen pratat med.

Föreningen Funktionsrätt Enköping, det som tidigare hette HSO, handikapprörelsens samorganisation, har gått ett steg längre i sin kritik och uppvaktat Polismyndigheten.

– För alla dem som redan befinner sig i ett utanförskap på grund av den nya tekniken är detta ännu ett steg mot en social isolering, menar Jan Wigdell, vice ordförande i föreningen.

Han menade att polisen bör agera.

– När det gäller att gå till vårdcentralen kan man välja vårdgivare, när det gäller polisen kan man inte det, säger Jan Wigdell.

Nu har han fått ett glädjande svar av polisen, som har tagit upp frågan med fastighetsägaren Mabe AB.

Två veckor efter tidningens första artikel om p-kritiken ska nämligen en ny parkeringsautomat ha beställt. Leveranstiden är, enligt uppgifter till polismyndigheten, cirka sex veckor och ska vara på plats i början av december.

– Det lönar sig att protestera, säger Jan Wigdell.

Tidningen söker Mabe AB via mejl och telefon för att få uppgiften bekräftad, men får så här långt lita på hyresgästen polisens uppgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!