Det har varit intensiva dygn för Johan Rostner och Daniel Karlsson den senaste veckan. På fredag slår de upp dörrarna till sin nya butik, Sportringen, och det är mycket i lokalen på Vagnsgatan som ska fixas.

– Vi jobbar 12-15 timmar om dygnet nu, säger Johan och leendet avslöjar att det inte bara är arbetsamt att bli egen företagare, det är roligt också.

Tillsammans har de lång erfarenhet i branschen, Johan med 19 år på Intersport och Daniel med tio år i samma butik.

Artikelbild

| "Handelsområdet i Romberga är intressant och det växer" konstaterar Daniel Karlsson och Johan Rostner som öppnar sin butik på fredag.

De stora butikskedjorna styrs till stor del centralt och drömmen för Johan och Daniel var att starta något eget där de själva kan bestämma sortiment och hur verksamheten ska drivas.

– Här kan vi anpassa sortimentet för den lokala marknaden. Vi kommer bland annat att satsa på skidor, säger Johan och visar den nya italienska skidslipen som ännu står ouppackad längst bak i butiken.

Mötet med kunden är också något de gillar och tanken är att jobba med service för cyklar, skidor och annan utrustning.

– Sen har vi även spånat lite kring olika arrangemang, bussresor till Vasaloppet eller temakvällar för löpning, rullskidor eller vallning, säger Johan.

Artikelbild

| Möjligheten att lokalanpassa sortimentet och servicen tilltalar Johan Rostner och Daniel Karlsson.

De har tittat på flera lokaler i stan och är nöjda med läget de nu har i handelsområdet.

– Området är intressant, det är extremt mycket trafik här, säger Daniel.

– Och det växer nu när Mio och Dollarstore kommer hit, säger Johan.

En sportbutik, Intersport, finns redan i Romberga, men de ser inte sin etablering som en konkurrens.

– Vi har sett att det finns en marknad för en aktör till och vi ser oss som ett komplement, så folk stannar och handlar på hemmaplan istället för att åka till Västerås, säger Daniel.

Utöver Johan och Daniel kommer tre anställda att jobba i butiken.