De rockar hela vägen till regionsfinal

Enköpingsbandet The Eternal Daydream spelar på regionsfinalen av Imagine Uppland i slutet av mars.

6 mars 2019 19:00

– Vi kommer att tävla med två nya låtar, "Fall out" och en tung ballad med elgitarrselement "Fields of mind", säger Lucas Linder, sångare och gitarrist i bandet.

The Eternal Daydream är ett rockband från Enköping.

– Vi har alla tagit in olika influenser in i musiken, jag har tagit med mig punken, vår basist har bidragit med lite funkvibbar och trummisen med mer hardcore metal, säger han

Regionsfinalen äger rum 24 mars och vinnarna går vidare till riksfinalen i Gävle. Bandmedlemmarna måste vara under 21 år i tävlingen så basisten som nyss fyllde 22 behövde bytas ut inför tävlingen, han är fortfarande ordinarie basist i bandet. Det finns även två till pris att vinna, publikens pris och att spelas på P3. The eternal daydream har tidigare varit med i tävlingen tre gånger men ännu inte vunnit något pris.

– Det har funnits som en ond ande över oss, disten på gitarren försvann helt plötsligt under en tävling, en annan gång var vi alla supersjuka så vi hoppas att det inte blir samma sak denna gång, säger Lucas Linder.

Bandet tävlar även i andra tävlingar och har bland annat kommit vidare till deltävling två i tävlingen Emergenza i Stockholm.

– Det var riktigt kul att få giga på Fryshusets stora scen, där har vi sett idoler spela innan så det var häftigt, annars har vi knappt varit utanför Uppsala och spelat än, säger han.

Vad händer framöver?

– Just nu fokuserar vi mest på att släppa vår andra skiva. I dag har vi skrivit 35 till 40 låtar så det är ingen brist på material. En tredje platta är även planerad, säger Lucas Linder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Agnes Rydberg Kullenmark

Ämnen du kan följa