De ger nya smaker till Enköping

Enköpings restaurangvärld har fått ett spännande nytillskott med en Bangladeshisk restaurang.

”Fanna är ett fint läge med många bostäder”, säger Sanna Ulla som på fredag öppnar restaurangen Taste of Bangla i Enköping. Från vänster Rafik, Abdur Razzak, Sanna Ulla och Reza.

”Fanna är ett fint läge med många bostäder”, säger Sanna Ulla som på fredag öppnar restaurangen Taste of Bangla i Enköping. Från vänster Rafik, Abdur Razzak, Sanna Ulla och Reza.

Foto: Maria Hedenlund

Enköpings kommun2019-10-23 12:00

I gamla Fannakiosken öppnar Uppsalabon Sann Ulla sin andra restaurang, Taste of Bangla, på fredag.

Efter tolv år i restaurangbranschen, på prisade indiska restaurangen Shanti i Stockholm, öppnade Sanna sin första egna restaurang i Tunabackar i Uppsala i mars i år. Restaurangen gick så bra att han ville expandera och Enköping med över 40 000 invånare lockade.

– Jag kollade Enköping och såg att det bara fanns någon enda indisk restaurang. Och jag gillar lägen i lugna områden, fokuserar man på kvalitet så hittar folk hit, säger Sanna när EP besöker den lilla restaurangen på tisdagen.

De har smygöppnat och började sälja mat redan på måndagen.

– Vi satte igång tidigare för att allt ska fungera, allt ska vara rätt på fredag, säger Sanna.

Mat från Bangladesh är inte så vanlig i restaurangvärlden. Utseendemässigt påminner den om Indisk mat men enligt Sanna är smakerna olika.

–  Det är jättestor skillnad. Det är mycket grönsaker i Bangladeshisk mat och vi använder kokosmjölk och mortlar alla kryddor själva. Det smakar hemlagat, som mammas mat, säger han med ett leende.

Själv kommer han att jobba både i Enköping och Uppsala men har anställt tre personer till Enköpingsrestaurangen.

Nu är menyn anpassad för avhämtning, med snabba rätter, men planen är att utöka restaurangen till sommaren och menyn blir då större.

–  Vi har tillstånd för en uteservering med 70 sittplatser och om det går bra bygger vi ut restaurangdelen nästa höst, säger Sanna som räknar med att nyanställa flera personer till sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!