De fixar en superfestlig dag

Lördagen 24 augusti är en dag att lägga på minnet. Då är det dags för 28:e Kulturer i möte – och dessutom karneval och Lattjolajban-lördag.

3 juli 2019 16:00

Fixarna bakom de tre arrangemangen: Sara Olsson, Isabel Axnér, Mats Nordgren och Mersudin Memeledzija, hoppas att Enköpingsborna är med dem under hela dagen.

– Det ska vara en helfamiljsdag med tre ben, säger Mats Nordgren.

Det börjar med Lattjolajban-lördag på Stora torget vid elvatiden på förmiddagen med aktiviteter för de minsta medborgarna.

Sedan blir det karnevalståg. Enköpingskarnevalen (ett stort arrangemang på framförallt 1980-talet) återuppstod förra året. Då gick 250 i karnevalståget. I år ska det bli fler.

– Förhoppningen är att det blir mycket större i år, säger Sara Olsson som vill se fler familjer, kompisgäng, grannar och andra träda in i tåget den här gången.

Tåget startar vid 13-tiden från Westerlundska gymnasiet och går sedan via Stora torget till Skolparken. Arrangörerna ser helst att deltagarna anmäler sig i förväg (karnevalen@gmail.com).

För den som vinner juryns gillande kan det löna sig att vara med. Priser kommer att delas ut i Skolparken efter karnevalens avslutande. Förra året gick priser till bästa grupp, bästa enskilda kostym och ett hederspris till en förening (Attention).

I Skolparken tar festivalen Kulturer i möte vid. Programmet börjar vid 13-tiden och fortsätter till 18-tiden.

Den 28:e upplagan av Kulturer i möte följer tidigare års koncept med musik, dans och mat från olika kulturer. Konferencier blir Maria-Therese Davidsson, som tidigare har varit programvärd tillsammans med Sune Löfgren.

Bland matinslagen finns i år en nyhet att pröva i form av indonesiska rätter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Jagemo