Under fredagen gick regeringen ut med att alkoholförbudet efter klockan 20 ska förlängas till och med februaris utgång.
Det är inte bara alkoholförbudet som påverkar affärerna negativt, utan alla andra restriktioner och rekommendationer på grund av coronapandemin.
– Det går väl. Vi klarar oss, men det väldigt tomt på kvällarna, säger Tiina Pöllupüü på Stattshörna.
Hon berättar att restaurangen skulle kunna ha öppet efter klockan 20, med lättare drycker, men att det inte skulle löna sig.
– Det skulle kosta mer att ha öppet. Det är inte så många som går ut och äter middag efter klockan åtta utan alkohol, säger Tiina Pöllupüü.
Stattshörnan har förlorat 40-50 procent jämfört med det normala, enbart på alkoholstoppet. Lunchserveringen går relativt bra. Restaurangen saknar kompensation från statligt håll för pandemiförlusterna.
– Egentligen vore det bättre för restaurangbranchen om de stängde ner helt och hållet, tror Tiina Pöllupüü.
Marcos Mellos på Caliente är upprörd över statens behandling av kroglivet.
– Vad är nyttan av att vi har öppet till åtta i stället för till tio? Folk dricker hemma i stället, säger han.
– Vi har tappat mer än 50 procent på hela pandemin. Nu har det gått nästan ett år utan att vi har fått hjälp, säger Marcos Mellos.
Han förklarar att han som småföretagare inte har kunnat korttidspermittera och att han inte fått någon annan möjlighet att minska kostnaderna när kunderna sviker på grund av pandemin.