Utvecklingen för Vidilab har gått som på räls, från de 18 kvadratmeter stora labbet i Uppsala för 20 år sedan till dagens 897 kvadratmeter i Enköping.
– Det har blivit så fantastiskt så man nästan blir lite rörd, säger Mikael Ljungström och ser ut över de nya, ljusa lokalerna där mängder av minglande människor intar snittar och bubbel och hjälps åt att fira det växande företaget.
Vidilab drivs av Mikael och Bitte Ljungström och är ett veterinärmedicinskt laboratorium med inriktning mot parasitologi. Varje år analyserar här omkring 70 000 träckprover från främst hästar och får. Prover tas på djuren för att konstatera om de lider av parasiter eller mask, de ska inte behandlas i onödan då det kan leda till resistens mot preparaten. Vidilab gör även trikinundersökningar av viltkött.
– Vi är 13 anställda, under högsäsong 25, och vi vill absolut utöka säger Mikael Ljungström som under invigningen avslöjar att han är jätteglad över det utvecklingssamarbete Vidilab har på gång med SVA (Sveriges veterinärmedicinska anstalt).
Exakt vad samarbetet handlar om vill han dock inte avslöja.
– Det är ett nytt analysområde som vi har efterfrågan på, framför allt av bönder. Det handlar om den största investeringen vi gjort någonsin på en gång, säger Mikael lite hemlighetsfullt.
I invigningsvimlet hittar vi veterinär Hans Kindahl och Kristina Odensvik från Lötsberga djurklinik som arbetar som konsulter gällande hästar för Vidilab.
– Djurägarnas medvetenhet har ökat och under högsäsong får vi upp mot 25 samtal per dag med frågor om hästar och träckprover, säger Hans Kindahl.