Var kund i flera år – Liina driver nu kafé på Klubbholmen

Vid en av bryggorna på Klubbholmen driver Liina Sulasalmi kafé för andra året i följd, efter att ha huggit på en annons förra året.

Liina Sulasalmi driver kafé på Klubbholmen, med fokus på croissanter och nybakt.

Liina Sulasalmi driver kafé på Klubbholmen, med fokus på croissanter och nybakt.

Foto: Per Elfström

Enköping2024-08-01 10:59

Liina Sulasalmi är från Estland, men har bott i Enköping länge. Hon började förra året driva kafé på Klubbholmen, då hon hade kommit dit som gäst och tyckt att det saknades något.

– Jag var kund här i flera år och undrade varför det inte säljs annan mat här. Det är så vackert, så mysig plats. Jag var först gäst i flera år och sedan fanns det en annons. Min man är medlem i segelsällskapet, vi hade en båtplats här tidigare. Då skrev någon och frågade om någon ville ha en liten kiosk här på sommaren. Vi pratade om det och jag tänkte att jag provar. Varför inte? säger Liina Sulasalmi.

undefined
Liina Sulasalmi har ännu inte gett kaféet något namn.

Hon berättar att hon har en utbildning i hotell- och restaurangverksamhet som hon gjorde i Estland för längesedan, och kände att Klubbholmen behövde ett ställe som erbjuder något annorlunda.

– Två månader funderade jag på vad jag kunde göra snabbt. Färskt och nybakt som man kan äta. Så tänkte jag att jag provar med croissanter. Nu har jag många olika. En med grillad lax till exempel. Min man grillar lax på morgonen, jag fyller croissanter med grillad lax och ostkräm.

Det är främst croissanter, samt diverse desserter som Liina Sulasalmi säljer. Vissa dagar kan hon ha runt 100 kunder, andra dagar är det betydligt färre än så. Hur många som kommer varierar alltså en hel del, och hon beskriver hur hon får kämpa för att få dit folk. Den främsta faktorn är dock vädret.

– Om det inte regnar så kommer det kunder till lunch ofta. Några arbetare och andra. Om det är bra väder så är det mycket människor här och då får jag kunder.

undefined
Kaféet har öppet tills någon gång i september, men inte lika ofta när skolan börjar igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!