Vännerna som startade företag tillsammans

Madeleine Norrström Johansson och Linnéa Bernström är vänner som blivit kollegor. Med företaget Daylia hoppas de underlätta människors vardag.

Linnéa Bernström och Madeleine Norrström Johansson har känt varandra sedan förskolan och har nu startat ett hemserviceföretag tillsammans.

Linnéa Bernström och Madeleine Norrström Johansson har känt varandra sedan förskolan och har nu startat ett hemserviceföretag tillsammans.

Foto: Tobias Skagerström

Enköping2020-11-11 06:00

I början av augusti startade Madeleine Norrström Johansson och Linnéa Bernström hemserviceföretaget Daylia som erbjuder tjänster som bland annat städning, husvakt och tvättning.
Bolaget är stationerat i Enköping men utför sina tjänster i flera städer och områden.

– Vi har själva märkt av hur svårt det kan vara att hinna med allting med jobb, aktiviteter och annat. Då kan det vara skönt med någon som hjälper en med städning, tvätt eller matlagning. Det finns en stor efterfrågan och vi vill hjälpa människor med olika tjänster som underlättar deras vardag, säger Madeleine Norrström Johansson.

undefined
Madeleine och Linnéa jobbar mycket sociala medier och lägger ut tips och knep som hjälper runt om i hemmet.

Först tänkte Madeleine starta en firma som ordningskonsult men hade svårt att komma igång på egen hand och hade ingen att bolla idéer med.
Hon pratade med Linnéa som peppade, kom med idéer och råd. De bestämde sig för att starta ett företag tillsammans och ta steget från vänner som känt varandra sedan förskolan till att bli kollegor.

– Vi kompletterar varandra och fungerar väldigt bra ihop. Vi har känt varandra så länge att vi vet hur den andra fungerar, vilka ens styrkor och svagheter är. Jag är lite mer teknisk än Linnéa medan hon är lite bättre på det sociala. Att vara två är också bra så man kan peppa och muntra upp varandra, säger Madeleine Norrström Johansson.  

undefined
Företagsnamnet Daylia kommer från engelska ordet daily (dagligen) och blomman dahlia.

Siffror från Skatteverket som Nyhetsbyrån Siren tagit fram visar att antal företag som utför rutarbete ökat stadigt de senaste tio åren och att den största tjänstekategorin är just städning.
I Enköping finns närmare hundra rut-företag.

– Ingen av oss har drivit företag tidigare så det har varit mycket nytt att sätta sig in i. Det har varit både kul och slitigt. Vi lär oss nya saker hela tiden och det är väldigt spännande. Det är roligt att vara sin egen chef och att kunna planera allting själva. Om vi har någon idé som vi tror på så kan vi genomföra den på ett sätt som vi vill, säger Linnéa Bernström.

Sedan starten har Madeleine och Linnéa marknadsfört sig mycket på sociala medier och det är en strategi som de tror mycket på.

– Vi vill visa upp oss och alla som jobbar på företaget, vilka vi är och få med den personliga sidan. Det ligger mycket i tiden att dela med sig av dagar som är bra och andra som är dåliga. Vi vill skapa en personlig kontakt till kunderna och synas, säger Madeleine Norrström Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!