Båda kvinnorna har pekat ut Enköpingsbon som en våldtäktsman i en privat Facebookgrupp. Den ena kvinnan har även skickat meddelanden till andra personer om att Enköpingsbon, som har en tidigare dom för oaktsam våldtäkt, kommer få ytterligare sex års fängelse.
Bakgrunden är att Enköpingsbon träffade den ena kvinnan under en kort period men ville avsluta kontakten.
Efter det ska kvinna, enligt mannen, ha "pratat skit" om honom på sociala medier, lagt ut bilder på mannen och skrivit att han våldtagit andra tjejer och att han väntar på en till dom. Vilket enligt mannen är rena lögner.
Kvinnan har även skrivit till mannens nya flickvän och hennes mamma och sagt att han utnyttjar andra tjejer, för att varna flickvännen.
Vid förhör uppgav kvinnan att hennes konton på sociala medier blivit hackade och konstiga meddelanden skickats. Hon medger dock att hon skickat meddelanden till den nya flickvännen och hennes mamma.
Även om man har belägg för det man påstår kan det räknas som förtal.
– Vi har en yttrandefrihet men den är inte obegränsad, man får inte förtala, hota, hetsa till brott, det finns massor av begränsningar, säger Magnus Berggren, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Uppsala.
Att lägga ut uppgifter på sociala medier kan därför bli som en form av "folkets domstol".
– En aspekt är att vi har riktiga domstolar här i landet, har man tagit sitt straff ska man inte riskera att bli uthängd senare för det, säger Magnus Berggren.
Straffet för grovt förtal är böter eller fängelse i högst två år.