Kvinnan har nu anlitat en advokat för sin sak.
– Just nu för vi diskussioner med kommunen i hopp om att få till en lösning, säger advokaten Magnus Nyström på advokatfirman Arne de Bourgh.
Enligt kvinnan blev hon sjukskriven för stressrelaterade besvär i april förra året. Framåt hösten ska hon ha ställts inför ett ultimatum - kom tillbaka annars avslutas din anställning. Kvinnan hävdar att kommunen varken gjort några rehabiliterande eller arbetsanpassande åtgärder utan endast en omplaceringsutredning.
– Den här utpressningssituationen förvärrade hennes sjukdom, menar advokaten.
Kravet som nu ställs är att kvinnan ska få ett ekonomiskt skadestånd för att hon sas upp utan saklig grund. Storleken på det är ännu inte specificerat. Advokaten kräver också att skadeståndet ska gälla brott mot formföreskrifterna eftersom han menar att uppsägningen har ett flertal uppseendeväckande brister. Den är exempelvis daterad den 17 december men lämnades inte till kvinnan förrän den 15 januari i år. Den är felberäknad, kvinnans namn är felstavat och uppsägningen anges slutligen vara undertecknat den 17 december 2021, ett datum som ännu inte inträffat. Inte heller ska kvinnan ha underrättats om uppsägningen i förväg.
Hur vanligt är det med fel i formföreskrifterna?
– Det är märkligt, kan jag tycka. Det som är vanligt är att man missar att varsla, säger Magnus Nyström.
Enköpings kommun har ännu inte lämnat något skriftligt besked om sin inställning i frågan.