Tredje stölden på en vecka för rivningsfastighet

På mindre än en vecka har rivningen av det gamla Bilvalet på doktor Westerlunds gata fått påhälsning av tjuvar vid tre tillfällen.

"Det är mycket mindre diesel i tanken nu jämfört med förut", säger rivaren Thomas Lundvall som misstänker att någon har slangat diesel ur maskinen.

"Det är mycket mindre diesel i tanken nu jämfört med förut", säger rivaren Thomas Lundvall som misstänker att någon har slangat diesel ur maskinen.

Foto: Sara Malmborg

Enköping2020-06-22 19:00

I förra veckan anmäldes verktyg stulna och under söndagskvällen ertappade polisen tjuvar med att försöka stjäla koppar från rivningsfastigheten. För närvarande sitter två personer anhållna efter söndagens inbrott, men ytterligare minst två misstänkta gärningsmän är fortfarande på fri fot.

Under måndagen upprättades ytterligare en anmälan om stöld. Någon han stulit en av maskinerna på rivningsarbetsplatsen.

– Jag upptäckte att någon har tagit vår ena Bobcat som stått på markplan i byggnaden. Sedan såg jag att någon troligtvis även har slangat diesel ur en annan av våra maskiner, säger rivaren Thomas Lundvall.

Lundvall berättar att det är vanligt förekommande med inbrott vid byggarbetsplatser och får medhåll från Fredrik Rylander, projektansvarig för rivningen. Samtidigt är det svårt att förebygga ovälkommet besök.

– Det är väldigt vanligt med stölder. Ofta är det verktyg som tas. Vi sätter upp byggnadsstaket runt om arbetsplatsen och försöker låsa in grejerna. Men vi kan inte göra så mycket mer än det. Vill man ta sig in på ett bygge så gör man det, säger Fredrik Rylander.

Företaget förlorar mycket pengar på allt som stjäls. Bara det som har försvunnit hittills på doktor Westerlunds gata uppskattas till ett värde på ett par hundra tusen kronor.

– Vi gör en polisanmälan och så förhoppningsvis hittar vi maskinen igen. Om inte så får vi köpa en ny, men då måste vi betala självrisken på försäkringen eftersom den inte täcker allt, säger Fredrik Rylander.

Karta: Bilvalet i Enköping AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!