Tobbe trollkarls magi trollband Enköpingsbarnen

"Trollkarlar får inte visa hur vi gör när vi trollar, det har vi svurit en ed på. Men jag kan lära ut ett trick till er". Tobbe trollkarls erbjudande gick hem bland Enköpingsbarnen.

Eleonora fick komma fram till Tobbe trollkarl som skojade friskt med henne.

Eleonora fick komma fram till Tobbe trollkarl som skojade friskt med henne.

Foto: Anette Östlund

Enköping2022-05-29 09:01

En mindre pet-flaska, en penna och en vit sytråd är det som behövdes för att få omgivningen att tro att man kan få pennan att sväva upp och ner i flaskan.

– Men som vanligt gäller det att öva, öva och öva. Sen kan ni googla på trolleri, då hittar ni en miljon trick till, förklarade trollkarlen medan han med stort allvar lärde ut ett av sina enklaste men effektivaste knep.

Ett 30-tal barn med vidhängande föräldrar, och i vissa fall far- eller morföräldrar, hade trotsat regnet på lördagseftermiddagen och begivit sig till en liten fotbollsplan i Bergvreten. De flesta hade gått en kortare skattjakt med hjälp av gps-koordinater för att hitta fram till show-platsen och väl där var det själva showen som var skatten.

Tobbe trollkarl, alias Tobbe Blom, känd som programledare på tv och professionell trollklar, är ute på sin sommarturné Magi i det fria. Under lördagen blev det dock lite väl fritt när himlen öppnade sig och regnet hotade att ställa in showen. Men barnen slapp att bli besvikna, ett party-tält-tak stod på plats när de anlände och regnskyddet räckte precis till barnen.

Tobbe trollkarl bjöd på en fartfylld timma där trolleriet stod i fokus men också mycket skämt och några tävlingar. Två av barnen i publiken fick komma fram och bistå trollkarlen. Men hjälp av Eleonora dök den ena trollstaven efter den andra upp och Liv fick trycka ett svärd genom hans ben. Men allt var förstås bara magi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!