Salladsmagasinet, med två restauranger i Västerås, växer och nu etablerar man sig även på andra orter.
Enköpingsbon Andreas ”Adde” Schenning är det som öppnar Salladsmagasinet i Enköping. Tillsammans med familjen driver han snabbmatsrestaurangen Sibylla i Skälbykorset sedan 2016.
– Jag hörde att Salladsmagasinet hade franchise på gång på andra orter och träffade dem i februari. Det här blir den första restaurangen utanför Västerås, säger han och visar runt lokalerna vid Salavägen där Jysk tidigare höll till.
Här ska ett nytt kök byggas, maten lagas på plats från grunden av kockar.
– Vi bakar bröd och gör dressingar själva och sen är det lite roligare ingredienser i salladerna. Vi kommer även att ha vegetariska och veganska alternativ, det här är nyttig snabbmat, säger Adde.
Han räds inte konkurrensen med ett stort antal snabbmatsställen i området.
– Tvärtom, jag tror vi kompletterar och drar nytta av varandra. Ju fler desto bättre, jag ser inte de andra som konkurrenter utan som kolleger, säger han.
Han har letat lokal i området en tid och är riktigt nöjd med den han fick tag på.
– Jag ville vara i det här området och lokalen har en fin exponering ut mot Salavägen, parkeringsmöjligheterna är bra och närheten till träningsanläggningen Magasinet är positiv!
Minst ett tiotal arbetstillfällen blir det i den nya restaurangen, hälften av tjänsterna är redan tillsatta.
– Jag har fått över 100 mail från både yngre och äldre, att få tag på personal är inget problem, konstaterar Adde.