Therese följde sin frisördröm: "Jag älskar mitt jobb"

Therese Bäck har sedan barnsben sagt att hon ska bli frisör. Idag driver hon tillsammans med en kollega fyra Tottes-salonger i Enköping. I tv-programmet Kom närmare Enköping och berättar hon om resan från drömmen till där hon är idag, som en ganska tuff företagare med skinn på näsan.

Therese Bäck, ägare till Tottes hår i Enköping, gästar Kom närmare Enköping.

Therese Bäck, ägare till Tottes hår i Enköping, gästar Kom närmare Enköping.

Foto: Scharlotte Peppare

Enköping2024-04-17 05:00

– Alla känner apan, svarar Therese Bäck på frågan om varför hon är ett bekant ansikte i Enköping.

Hon har skapat ett speciellt band till sina kunder efter nästan 30 år som frisör på Tottes hår. Vant och med många skratt säger hon hej både till kunder och personal på salongerna vi besöker.

– Det finns inte en dag som jag inte vill åka till jobbet. Jag älskar mitt jobb, förklarar Therese.

Drömmarna om att bli frisör började som liten för henne. I skogen intill familjens hus klippte hon olika frisyrer på grästuvorna som växte där. Och efter hon avslutat frisörskolans praktik på Tottes hår så blev hon kvar, idag som ägare.

Hon vägrar leva projektstyrt hemma, där vill hon leva livet. Men på jobbet är hon numera en ganska tuff ledare som sätter regler och strukturer.

Som företagare krävs mycket administrativt arbete men det är med kunderna som Therese trivs bäst. Tillsammans med dem har hon tagit sig igenom både pandemin och elkris.

I Kom närmare Enköping berättar hon om hur hon dessutom lyckats utveckla företaget till fyra salonger då hon och frisörväninnan Linda Wahlsten köpte Tottes salonger. Ett företag som funnits i Enköping i nästan 60 år. 

Förutom att jobba så går det just nu åt tid för en av hennes privata drömmar ska bli verklighet.

– Det är nära nu, det handlar om veckor, säger Therese Bäck glatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!