Embla Pettersson, vård- och omsorgsprogrammet, Malin Åkerberg, teknikprogrammet, Elias Yusofi, barn- och fritidsprogrammet samt Pär Johansson och Ludvig Eriksson, båda restaurang- och livsmedelsprogrammet, är fem av alla 365 som tar studenten på Westerlundska gymnasiet den 4 juni.
Både förra och nuvarande läsår har präglats mycket av pandemin, med en stor del av studierna på distans för gymnasieeleverna.
– Jag tycker att det har funkat jättebra för mig och mina klasskamrater, säger Elias Yusofi.
– För mig har det också fungerat väldigt bra, men jag vet att för många i klassen har det varit tufft, säger Malin Åkerberg.
– Det har varit långtråkigt, men vi har inte märkt av det så mycket eftersom vi har varit ute mycket på praktik, säger Pär Johansson.
Den här veckan, som är näst sista veckan för de fem, kommer mycket att vara vikt åt studenten.
– Jag ser fram emot att få vara mer med klassen, säger Malin Åkerberg.
Själva studentdagen kommer att bli småskaligare än ett icke-pandemi-år. Det blir utspring klassvis, utspridda i tid och rum på skolan.
– Vi kommer att ha fest hemma med några släktingar och familjen, berättar Elias Yusofi.
– Det enda som kommer att vara normalt är champagnefrukosten, tror Pär Johansson.
För alla fem är sommaren räddad med jobb och annat. Malin Åkerberg har bestämt sig för att ta det lugnt och ha ett "sista" sommarlov inför höstterminen då hon räknar med att läsa teknisk fysik i Linköping.
– Jag tycker om matte och fysik så att jag tror att det blir kul, säger hon.
– Jag jobbar inom LSS och sen ska jag plugga vidare till specialpedagog. Det är totalt fem års utbildning, berättar Elias Yusofi.
– Jag ska jobba på Lasarettet i Enköping, på medicinavdelningen där jag har praktiserat, berättar Embla Pettersson som är utbildad undersköterska när hon slutar på Westerlundska.
Hon ser många valmöjligheter för sin egen del, men en framtidsdröm hägrar mest för henne.
– Jag skulle nog vilja bli barnmorska, säger Embla Pettersson.
Ludvig Eriksson jobbar som restaurangbiträde på Dinners vid sidan av plugget.
– I sommar jobbar jag och efter det har jag sökt några kurser, berättar han.
– Jag skulle vilja hoppa vidare till en större restaurang med mer servering. Jag älskar kundkontakten, säger Ludvig Eriksson som känner att han verkligen har valt rätt utbildning för sin egen del.
– Det har varit väldigt roliga år, säger han.
Pär Johansson tycker att det har varit en bra erfarenhet, men är mindre inställd på en fortsättning inom restaurangnäringen.
– Det har varit kul att prova på det, men kanske vill jag jobba med något annat, säger Pär Johansson.
I sommar jobbar han på måltidsservice inom äldreomsorgen och en del på lantbruket hemmavid.
– Jag ska jobba under sommaren och läsa två kurser på komvux. Sedan ska jag nog läsa något högskoleprogram, berättar Pär Johansson.
Har ni några goda råd till de som ska börja på gymnasiet?
– Ja, jag trodde att matten skulle vara väldigt svår, men det går. Det var inte så farligt. Jag hade fått för mig innan att matten skulle vara väldigt svår, säger Malin Åkerberg om matten på teknikprogrammet.
Studenten närmar sig. På måndag 31 maj är det mösspåtagning. Det blir ingen stor gemensam tillställning för avgångsklasserna, utan utspridd mösspåtagning utomhus.
Studentdagen är reserverad för studenterna. Före utspringen blir det festlig förtäring och tid till högtidliga avsked klassvis.