Postnord drar ner på postutdelningen i Enköping

Från och med den andra maj inför Postnord varannandagsutdelning i Enköping.

Inom en månad kommer Postnords brevbärare bara att leverera post till brevlådorna i Enköping varannan dag.

Inom en månad kommer Postnords brevbärare bara att leverera post till brevlådorna i Enköping varannan dag.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Enköping2022-04-09 08:00

Alla postnummer som börjar med siffrorna 74 berörs, vilket är samtliga i Enköpings kommun. Området, som även innefattar andra delar av landet, är sist ut med att få varannandagsutdelning.

– Det är förstås en förändring för mottagarna men det har gått bra där man redan infört det. Eftersom det skickas så mycket färre brev i dag så är det många som inte ens märker av det, säger Camilla Törnkvist, Postnords distributionsområdeschef för Uppsala-Enköping.

Anledningen till neddragningen är just det, att människor blivit allt mer digitala och därmed inte längre skickar så många fysiska brev. Camilla Törnkvist berättar att brevbärarna i snitt passerar varje tredje postlåda utan att dela ut något alls. 

Förändringen innebär att posten kommer att delas ut till varje hushåll varannan vardag. Om en vardag är röd dag förskjuts utdelningen till dagen därpå, och fortsätter därefter varannan dag. Paket och expressleveranser delas däremot ut varje dag och Postnord fortsätter att tömma de gula brevlådorna varje dag.

För Postnords personal har förändringen inneburit att man blivit färre fastanställda.

– Men vi har anpassat bemanningen successivt genom att exempelvis inte ersätta pensionsavgångar och folk som slutar av andra skäl. Så det blir inga uppsägningar på grund av förändringen som nu görs, säger Camilla Törnkvist.

Postnord har tidigare slagit ihop Bålstakontoret och Hebykontoret med kontoret i Enköping. Camilla Törnkvist berättar att det idag totalt finns ett 60-tal anställda i Enköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!